mylibreto, herramienta de marketing y venta de libros
Si te gusta, comparte
ADN sobirà del poble català. 800 anys de Catalunya lliure, dels Carolingis als Borbons (878 -1714) por Santiago Suñol i Molina
república Jordi Pujol Artur Mas atzucac estat català lliure Oriol Junqueras Raül Romeva Escòcia Quebec Catalunya Nord Flandes Carmen Forcadell Muriel Casals País Basc Flandes Vèneto Lliga Nord DUI Diada Nacional de Catalunya moviment independentista

ADN sobirà del poble català. 800 anys de Catalunya lliure, dels Carolingis als Borbons (878 -1714)

Santiago Suñol i Molina

Si te gusta, comparte

Aquesta obra recull els principals episodis de la història nacional dels catalans des dels Carolingis l'any 878 fins la pèrdua de l’Estat el 1714. Una crònica en síntesi d’on venim per entendre els anhels de llibertat i sobirania de la Catalunya d’avui.

El text és dividit en 64 capítols i cadascun es subdivideix en diversos paràgrafs - en total 508-, el breu enunciat dels quals amb lletra majúscula i numeració ordinal consecutiva en negretes que els encapçala és de fet una descripció succinta que n’avança al lector del seu contingut immediat.

Perquè en el rerefons de tota espontània rebel·lia col·lectiva hi ha un cert component hedonista pel descontentament popular contra els qui atempten contra la mateixa raó de ser de la vida, contra l’impuls vital de progrés, la nostàlgia de tirar endavant sense entrebancs, i per això aquest llibre pretén ensenyar els dificultosos senders que les societats catalanes de tostemps han hagut de recórrer per assolir determinats límits comunitaris de plenitud i benestar malgrat els opressors i tirans que no han deixat de multiplicar-se arreu. És, doncs, un repàs pels vuit-cents anys llargs d’una Catalunya lliure, que a sotragades es va anar poc a poc construint a sí mateixa fins a materialitzar ben aviat a Europa en una valuosa i més que mil·lenària identitat pròpia, una consciència nacional que data de molt enrere en el passat de la nostra comunitat històrica i que ara, més que mai, ens cal resguardar amb tant de cura com els nostres antecessors, “segant arran” si cal perquè d’una forma inequívoca en som els successors i ens hem de convertir en els seus gelosos valedors, costi el que costi, sense por de dur a terme la llibertat per sortir del carreró que avui ens immobilitza.

Així doncs, a banda de l’estómac i la butxaca, tenim també força raons històriques per demanar la secessió i restituir la sobirania de Catalunya perduda i arrabassada per la força de les armes.

 

 

Una publicació imprescindible que repassa la història de Catalunya, dels Carolingis als Borbons (878-1714).

L’autor lleidatà Santiago Suñol i Molina va presentar al Centre Comarcal Lleidatà (CCLL) de Barcelona el seu llibre, L’ADN sobirà del poble català.

Foto del autor/a Santiago Suñol i Molina

Una publicació imprescindible que repassa la història de Catalunya, dels Carolingis als Borbons (878-1714).

L’autor lleidatà Santiago Suñol i Molina va presentar al Centre Comarcal Lleidatà (CCLL) de Barcelona el seu llibre, L’ADN sobirà del poble català.

© 2017 mylibreto. Todos los derechos reservados | Aviso legal y Política de cookies | Contacta con mylibreto